Nowości
-
- Wtajemniczony
- Status: Offline
Nowości
Ktoś wie, ile ma być tych kolorowych stron?
- Mr.Chiquita
- Wtajemniczony
- Itachi Uchiha
- nołlife
Nowości
Teraz to się opłaca, więc zamówię

► Pokaż Spoiler
- lexis
- Adept
Nowości
Od dwóch do koło czterdziestu. Oprócz tego, co jest na samym początku, część tomów ma jeden rozdział w kolorze. Tom 1 i 7 mają dwa, tom 9 same początkowe strony dwóch rozdziałów, a tomy 4 i od 11 w górę nie mają ich wcale.
- Itachi Uchiha
- nołlife
Nowości
Ciekawe czym nas uraczą.

► Pokaż Spoiler
- Thoreline
- Wtajemniczony
- Alexandrus888
- nołlife
Nowości
Ja bym stawiał jednak na jakąś zapowiedź. A że wybrano zdjęcie z tęczą spodziewałbym się jakiejś zapowiedzi bl... Banana fish (dla Kotori po Edenie) w twardej + coś innego od autorki dla jpfu.
- lexis
- Adept
Nowości
No nie, tęcza jest chyba po prostu dlatego, że teraz tak wygląda profilowe JPF...Alexandrus888 pisze: ↑wt lut 07, 2023 6:42 pmJa bym stawiał jednak na jakąś zapowiedź. A że wybrano zdjęcie z tęczą spodziewałbym się jakiejś zapowiedzi bl... Banana fish (dla Kotori po Edenie) w twardej + coś innego od autorki dla jpfu.
Plus BF to nie BL, tylko shoujo, a co łączy bohaterów to kwestia interpretacji

Bardziej jednoznaczne wątki homo pojawiają się za to w paru innych mangach tej autorki jak np. California Monogatari, Yasha albo Lovers' Kiss
- Just
- Adept
Nowości
Mam nadzieję, że jeśli dojdzie do jakiegoś wspólnego projektu to będzie to co najwyżej dokończenie mang Niheia: Biomega + Aposimz + ewentualnie Ooyukiumi no Kaina. Mam nadzieję, że Kotori nie skusi się na jakąś inną współpracę, bo ich zapowiedzi najbardziej mi odpowiadają ze wszystkich wydawnictw i nie chciałbym by zmienili kryteria doboru mang i zaangażowali się w wydawanie np. Clampa albo Rumiko.
- TokitaOhma
Nowości
Ok... To dogadali się z Waneko by wydać Hunter X Hunter i Yu Yu Hakusho, to teraz niech dogadają się z Kotori i niech JPF weźmie Gantza w powiększonym formacie i zbiorczo a Kotori niech wyda Inuyashiki i będzie git 
Jestem też ciekaw czy jakieś wydawnictwo podejmie się re-wydania Vagabond który w Polsce został ubity przez bodaj Mandragore. Wiadomo, że Vagabond też ma swoje problemy wydawnicze, ale wiadomo też jak genialna jest to seria i jak bardzo uznawana na Świecie.

Jestem też ciekaw czy jakieś wydawnictwo podejmie się re-wydania Vagabond który w Polsce został ubity przez bodaj Mandragore. Wiadomo, że Vagabond też ma swoje problemy wydawnicze, ale wiadomo też jak genialna jest to seria i jak bardzo uznawana na Świecie.

- Mr.Chiquita
- Wtajemniczony
Nowości
Nie dogadali się z Waneko. Wydawnictwa nawet jak wymieniają uprzejmości, to są dla siebie konkurencją. A, Kotki im zwyczajnie przebiły ofertę. Uzgodnili tylko godziny wspólnego ogłoszenia, skoro już wiedzieli, że przegrali. 

- Itachi Uchiha
- nołlife
Nowości
ZAPOWIEDŹ NOWOŚCI
W tym roku pojawi się całkiem nowa manga :
"Duet z zaświatów" (Yomi no Tsugai) autorstwaHIROMU ARAKAWY
(autorki FULLMETAL ALCHEMIST)
Manga koncentruje się na Yuru, chłopcu mieszkającym w odległej górskiej wiosce, spędzającym czas na polowaniu na ptaki i obcowaniu z naturą. Pewnego dnia młodsza siostra bliźniaczka Yuru, Asa, zostaje wezwana na służbę w więzieniu w sercu wioski. Yuru powoli zaczyna odkrywać tajemnicę ukrytą pod jego spokojną osadą.► Pokaż Spoiler
-Liczba tomów: (aktualnie 3) seria wychodząca
-format A5, obwoluta
-około 200 stron
-cykl wydawniczy: co 3 miesiące
-cena za tom: 31,50 zł
PREMIERA 2023 (jeszcze dokładnie nieustalona)
pre-ordery pojawią się po weekendzie
-
- Adept
Nowości
W pierwszej chwili bardzo się ucieszyłem, bo autorka FMA, wiadomo, jednakże ja również sobie poczekam, aż wyjdzie więcej tomów, bo na ten moment, nawet nie wiem z czym to się je, a 3 tomy to trochę za mało, żebym brał coś w ciemno. No i cena rzeczywiście trochę odstrasza.
Bez odbioru!