Mam dokładnie takie samo podejście, bardziej Mami niż Joanna (choć zaznaczyłam obie), ale zasadniczo jezeli ma za Madoki wejście zupełnie nowy tytuł to i niech tak będzie.maurycy pisze:Ja zaznaczyłam Codzienne życie Mami i Joannę, ale chyba głównie dlatego, że różnią się od pozostałych spin-offów, alternatywnych historii itd klimatem. Ale jak żadna z obu pozycji nie wyjdzie, to płakać też nie będę.
Ależ oczywiście że Oriko też mam w planach przeczytać, zwłaszcza że słyszałam o niej dużo dobrych słów. Kupiłabym wszystkie Madoki z tych wymienionych w ankiecie, ale tak jak mówiłam, mam moje piorytety ^^ Póki co najbardziej mi zależy na Rebellion Story, i mam nadzieję że na to się teraz zdecyduje Waneko, zwłaszcza że jakby nie patrzeć to kontynuacja historii z mangi i anime, a nie spin-off, ale decyzja oczywiście należy do nich. Mam tylko nadzieję że ich przygoda z Madoką nie skończy się zbyt szybko :3Grey pisze:kasiak, generalnie wyrosłem już z narzucania innym swojego zdaniaacz mimo wszystko radzę Ci dać Oriko drugą szansę
jeśli zignoruje się kiepską kreskę i podejdzie do fabuly na totalnym luzie okazuje się, że ze wszystkich Madok to chyba najfajniejsze czytadło na nudny wieczór. Moim zdaniem naprawdę jest to przyjemna manga i opłaca się spróbować podejść do niej bez takiego oka krytyka xD bo gdy każdy utwór rozłożymy na czynniki pierwsze to okazałoby się, że 99% dzieł to marność nad marnościami ^^
Ja pamiętam czas kiedy spin-offy Madoki to własnie DS, Kazumi, Oriko, Suzune i cośtam cośtam. z jakiegoś powodu biedne Suzune nagle wykopali w zapomnienie, w sumie nie wiem czemu?Może przez brak tłumaczenia.Grey pisze:btw Suzune? Pierwsze słyszę. Rany ile tych spin-offów wyszło^^ wszystkie powinny zostać wydanehehe^^
Ehehehe ^^Grey pisze:Pierwszy raz widzę tę emotkę w polskich internetach xD jestem wzruszony ^^Nonononon pisze:Orz
btw Suzune? Pierwsze słyszę. Rany ile tych spin-offów wyszło^^ wszystkie powinny zostać wydanehehe^^
Spin-offy Madoki generalnie trzymają wysoki poziom^^ nie potrafię się przekonać jedynie do Kazumi, która odbiega klimatem od reszty i niestety ale tego bym akurat nie kupił xD nastrój Oriko czy DS pasuje mi znacznie bardziej i mam nadzieję, że w większości spin-offów jest on utrzymany xDNonononon pisze: ale mówiąc szczerze to ja jestem Madokowym pożeraczem, więc bym pewnie dla zasady kupiła nawet te co słabsze spin off'y jakby tu wyjść miały ;-;
Wiesz, zawsze jest Cafe Grief Seed no Youkoso!Grey pisze:Spin-offy Madoki generalnie trzymają wysoki poziom^^ nie potrafię się przekonać jedynie do Kazumi, która odbiega klimatem od reszty i niestety ale tego bym akurat nie kupił xD nastrój Oriko czy DS pasuje mi znacznie bardziej i mam nadzieję, że w większości spin-offów jest on utrzymany xDNonononon pisze: ale mówiąc szczerze to ja jestem Madokowym pożeraczem, więc bym pewnie dla zasady kupiła nawet te co słabsze spin off'y jakby tu wyjść miały ;-;
Jeśli samo uniwersum ci się wciąż podoba, to polecam Kazumi -> najbardziej 'inne' i oderwane od głównej historii potrafi dobrze zaskakiwać, ale jest nieco specyficzne; oraz Oriko -> też ma (do pewnego momentu) całkiem nieprzewidywalna historię.Reviolli pisze:Przeczytałem i chyba już mam dość tego uniwersom. Sama historia nie jest zła, ale nie ma już tego elementu zaskoczenia, takiego jak w oryginalnej historii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość